Uw apotheker(s):

R.G. Timmerman, K.H. Nederhoed, E. Rozendal-Jansen

Tel: (0578) 69 27 90

info@apotheekheerde.nl

De Zonnesteen blij met opbrengst taxussnoeisel

 

Ruim 1820 kilogram taxus werd er opgehaald, dit jaar in het weekend van 8 en 9 juli. Niet alleen heeft dit een mooi doeleinde - uit de plant wordt taxol gehaald, dat wordt gebruikt voor medicijnen tegen kanker - initiatiefnemers Leonore Eijlander-Verwey en Ruud Timmerman haalden er een prachtig bedrag mee op van 1200 euro. Tijdens de reünie van de SamenLoop voor Hoop Heerde op 25 oktober schonken zij hiervan een gedeelte aan Inloophuis De Zonnesteen. Eilander: “We wilden dit graag aan een lokaal doel schenken, en dan het liefst een initiatief dat met de strijd tegen kanker te maken heeft. Tijdens de SamenLoop voor Hoop dit jaar in Heerde stonden we als Apotheek Heerde met onze kraam naast Els Beekman van De Zonnesteen. Zo kwamen we te weten over dit mooie, lokale initiatief: een laagdrempelige plek voor mensen die met kanker te maken hebben. Hier willen we graag een steentje aan bijdragen!".

De Zonnesteen is zeer dankbaar voor zo’n mooie bijdrage, en heeft al een heel concreet plan om het te besteden: “We gaan een gezellige en fijne ruimte voor de kindergroep inrichten. Kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf die met kanker te maken krijgen, binnen hun gezin of bij een nabij familielid, willen we graag een plek bieden waar ze leuke dingen kunnen doen of lekker kunnen ontspannen. Maar ook bieden we ze waar nodig nazorg of een luisterend oor. Het geld komt dus zeker goed terecht!”

Voor meer informatie over Apotheek Heerde, de SamenLoop voor Hoop en Inloophuis De Zonnesteen bekijk apotheekheerde.nl, samenloopvoorhoop.nl/heerde, inloophuisdezonnesteen.nl.

 

Foto: HE Fotografie (www.hefotografie.nl)