Uw apotheker(s):

R.G. Timmerman, K.H. Nederhoed, E. Rozendal-Jansen

Tel: (0578) 69 27 90

info@apotheekheerde.nl

Geslaagde open dag Apotheek Heerde


Een kijkje nemen achter de schermen van een apotheek. Dat kon afgelopen zaterdag bij Apotheek Heerde.

Apotheekmedewerksters vertelden over hun werkzaamheden en lieten zien wat er allemaal komt kijken bij het klaarmaken van medicijnen, vanaf het moment van binnenkomst van een recept tot het moment van uitgifte van het geneesmiddel. Met name de uitgebreide controle op wisselwerkingen met andere medicijnen die worden gebruikt en eventuele overgevoeligheden voor het geneesmiddel, verrasten veel bezoekers.

Verder kregen geïnteresseerden onder meer uitleg over de taxussnoeisel-inzamelactie die Apotheek Heerde op 23 en 24 juni houdt en de nieuwe zelfbedieningskast voor herhaalrecepten die het mogelijk maakt om op elk gewenst moment, 24 uur per dag en 7 dagen per week, herhaalmedicijnen af te halen bij de apotheek.
Kinderen konden tijdens de open dag heerlijke lippenbalsem maken, een activiteit waar veel gebruik van werd gemaakt. Ook geslaagd was de medewerking aan de open dag van leden van EHBO Vereniging Heerde, ambassadeurs van de werkgroep Laaggeletterdheid, vrijwilligers van Dierenambulance Noord Veluwe en leden van Scouting Buys Ballot. De laatsten zorgden voor lekkere pannenkoekjes en heerlijke frikandelletjes.